Publicerad den Lämna en kommentar

Världsnyhet – Engcon tiltar automatiskt med Leica Geosystems

Världsnyhet – Engcon tiltar automatiskt med Leica Geosystems

I samarbete med världsledande tiltrotator-tillverkaren Engcon har Leica Geosystems utvecklat iXE CoPilot, en autotilt-funtion. I kombination med ett 2D eller 3D-grävsystem, Engcons styrsystem DC2 samt ePS (engcon Positioning System) får då Engcons tiltrotatorer en revolutionerande funktion där tiltfunktionen på tiltrotatorn sköts automatiskt.

– Vi är stolta över att i samarbete med Engcon kunna leverera en automatisk tiltfunktion säger Nick Guadagnoli, programansvarig inom maskinkontrollsavdelningen på Leica Geosystems.

– Vår autotilt-funktion Leica iXE CoPilot tillsammans med Engcons tiltrotatorer kombinerar det bästa av två världar när det gäller att effektivisera grävmaskiner fortsätter Nick Guadagnoli

Ett grävsystem är enkelt förklarat en digital och tredimensionell ritning över ett område som det ska grävas på. I grävmaskinen visas ritningen på en stor skärm där grävmaskinisten även kan se skopans position, vart det ska grävas och vilka höjder och lutningar som ska hållas.

– Tekniska funktioner som automatiseras blir allt vanligare och som den ledande tillverkaren av tiltrotatorer känns det för oss naturligt att bidra med vår teknik, för att öka lönsamheten ytterligare säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef inom Engcon Group.

Med auto-tilt kommer grävsystemet sköta tiltfunktionen på tiltrotatorn automatiskt. För maximal säkerhet kan föraren vid behov återta kontrollen från grävsystemet och styra tiltrotatorn manuellt.

Se film om iXE CoPilot och Engcon på: https://youtu.be/DnGP8fcRhtc

Tekniska förutsättningar för autotilt av Engcon tiltrotator:

Tiltrotatormodeller EC209, EC214, EC219, EC226 & EC30 med ePS*
Styrsystem DC2
Grävsystem Leica iXE2 and iXE3 + iXE CoPilot mjukvara

Uppfyller säkerhetskraven enligt EN 13849-1:2016

* engcon Positioning System är ett tillval på Engcons tiltrotatorer som kan väljas från fabrik alternativt eftermonteras.

Presskontakt

Sten Strömgren, engcon Group | +46 [0]70 529 96 32

 

Content retrieved from: http://engcon.com/sv/nyheter–press/pressmeddelanden/2017/2017-05-02-varldsnyhet—engcon-tiltar-automatiskt-med-leica-geosystems.html.

Lämna ett svar