Publicerad den Lämna en kommentar

Windows 10 igen, men hur länge…

Dags för veckans gnäll!

I somras gjorde jag mig av med min sista Windowsinstallation och installerade Xubuntu enbart på den datorn (hade kört dual boot innan). Det var nog det bästa jag gjort på länge!

Nu stötte jag på ett tillfälle att skaffa en datorsticka från Lenovo med Windows 10 Home installerat. Då priset var enastående så slog jag till (555 kr). Tanken är att ha denna enkla maskin till Windows tester, utan att den blockerar mer användbar hårdvara.

lenovo-ideacentre-stick-300

Stickan har Intel Atom processor (x86) på 1.33 GHz, med 2 Gb Ram och 32 Gb flashminne, vilket under normala omständigheter skulle räcka mer än väl, men nu är det Windows… och en 32-bitars version dessutom trots att processorn har 64-bit arkitektur.

Första problemet uppstod vid systemuppgradering nu i helgen. Uppdateringen kräver 16 Gb ledigt utrymme!!! Hade det varit Linux installerat så hade detta inte varit något problem, men nu är det som sagt Windows 10. Av de 32 Gb som finns på disken är det enbart 26 kvar på C:\. Av dessa tar kritiska systemfiler upp nästan 9 Gb!!

Jag fick i princip radera allt som gick att radera (många program och funktioner går inte att bli av med) innan det var möjligt att uppgradera.

Uppgraderingen tog sedan ”forever”, och vi får väl se om jag blir lika ”nöjd” som många andra efter denna ”Aniversity Update”.

Nej, den stora frågan är väl hur lång tid jag står ut innan jag blåser även denna dator och installerar ett riktigt operativsystem, som gör som jag vill.

Nyhet från Geosupportsystem , orginal inlägg

Lämna ett svar