Publicerad den Lämna en kommentar

Var är material från FOSS4G?

”Deltagande” i open source är lite av kärnan med öppen källkod. Det skall vara inkluderande. Det är däremot långt ifrån alla som önskar, som kan delta fysiskt vid exempelvis konferenser som FOSS4G. Därför är det väldigt värdefullt att presentationer, dokument och videor från evenemang publiceras.

Så FOSS4G Dar es Salaam. Var finns materialet från denna konferens?

Via https://2018.foss4g.org så kan man hoppa till ”Post Conference” där det finns rubriker för bloggar, presentationer och videor.

För att uttrycka det milt så är presentationer och videor en sorgligt blygsam samling material.

Skärmklipp från 2018-10-13 08:46:47.png

I listan med bloggar så är det några intressanta redogörelser om personliga erfarenheter från konferensen men lite tunt med material i övrigt. Sourcepole har valt att publicera sina presentationer på en egen sida, som länkas till från ett av blogginläggen. Men det är allt…

Om jag går till Esri och kollar vad som finns fritt tillgängligt efter deras konferens i somras så ser det helt annorlunda ut.

Skärmklipp från 2018-10-13 09:00:27

Då finns där många hundra presentationer (esri egna) och mängder av ”papers” från övriga presentationer. Vill man så kan man köpa videoinspelningar från tekniska sessioner. Det är kanske inte jämförbart med FOSS4G men jag tycker att man kan förvänta sig lite mer än vad som nu finns tillgängligt.

Så var är alla papers från FOSS4G? Var finns presentationer? Var finns videoinspelningar från keynotes m.fl.?

Om det inte ens publiceras material från den största FOSS konferensen så känns det inte speciellt ”inkluderande”.

Nu finns det väldigt mycket material kring det som presenterades från annat håll, men det är lite märkligt att man inte kan lyckas få en sammanställning från en stor konferens som FOSS4G. Vill man att konferensen skall växa? Vill man öka ideellt engagemang? Då tycker jag att man behöver tänka till på hur man tar hand om det samlade resultatet från konferenser som denna.

(bilden i artikelns inledning av Jez Arnold CC-BY-SA)

Nyhet från Geosupportsystem , orginal inlägg

Lämna ett svar