Publicerad den Lämna en kommentar

Geodata.se – Nyhetsbrev nr 5 – 2018

Ny chans att delta i lunchseminarium kring geodatarådets handlingsplan och digitalt först

I måndags den 11 juni bjöd Lantmäteriet in till lunchseminarium för att informera om arbetet med den nationella geodatastrategin och digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Tyvärr kraschade Quickchannels server vilket gjorde att alla externa deltagare inte kunde ta del av informationen. Vi beklagar det som inträffade och gör om lunchseminariet nu på onsdag den 20 juni, kl. 12-13. Du deltar via länken https://secure.quickchannel.com/qc/?id=3eyzii

Två nya regeringsuppdrag till Lantmäteriet inom Digitalt först-området

Det handlar om att öka standardiseringen av grunddata samt att göra informationsutbytet i offentlig sektor säkrare och mer effektivt. Läs mer på regeringens hemsida.

Fastighetsvärden för mångmiljardbelopp hotas av översvämning 

Om den genomsnittliga havsnivån höjs med en meter hotas fastighetsvärden för mångmiljardbelopp av översvämning. Hur ökar vi samhällets förmåga att hantera klimatförändringarna och vilket stöd behöver kommuner och länsstyrelser för klimatanpassning av samhällsplaneringen? Kom och ta del av diskussionerna under Almedalsveckan, tisdag den 3 juni på Ocean Surveyor, Kajplats 1, Visby hamn. Läs mer här.

Arbeta smart med stödjande standarder

Den 2-3 maj genomfördes konferensen ”Arbeta smart inom planering och byggande” i Kista. Arrangör var Geoforum, Lantmäteriet och SIS. Här kan du ta del av presentationerna från SIS /TK 323 Geodata, som informerade om betydelsen av grundläggande internationella standarder, det nationella arbetet med ett ramverk för geodata som bygger på standarder samt olika tillämpningar av standardisering, t.ex. för adresser detaljplaner mm.

Gör en notering i kalendern – Geodataseminarium

Torsdag den 29 november bjuder Lantmäteriet och Geodatarådet in till geodataseminarium på Norra Latin i Stockholm. Mer information kommer till hösten.

Nyhetsbrev från Geodata.se

Här hittar du nyhetsbrev från Geodata.se. Vill du lägga till nyhetsbrevsprenumeration, fyll i din e-postadress och klicka på prenumerera.

Trevlig sommar och semester!

Nyhet från geodata.se, orginal inlägg

Lämna ett svar