Publicerad den Lämna en kommentar

Dubbla Vektor/Vector menyer i QGIS?

Om du använder QGIS 2.16 så kan du ha drabbats av ”dubbla” vektormenyer i och med att fTools uppdaterades för inte så länge sedan.

Det är en känd ”bugg” och i väntan på en permanent lösning så kan du själv återställa gränssnittet med några enkla Pythonkommandon.

I detta inlägg visar jag hur…

Du påverkas endast om du har valt Svenska som GUI (eller ett annat språk som stavar ”vector” annorlunda än på Engelska). Jag hittar heller inte problemet på Windows, vilket kan bero på att jag provat en helt ”fräsch” installation av QGIS 2.16, eller att Windows inte är drabbat.

Hur som helst, för att åtgärda problemet så öppnar man Pythonkonsolen i QGIS (ctrl + alt + p) och skriver in:

from processing.core.alglist import algList
from processing.gui.menus import defaultMenuEntries
from processing.core.ProcessingConfig import ProcessingConfig
for provider in algList.providers: for alg in provider.algs: default = defaultMenuEntries.get(alg.commandLineName(), "") ProcessingConfig.setSettingValue("MENU_" + alg.commandLineName(), default)

Processen tar lite tid att köra, men när den är klar så startar man om QGIS och då skall den extra ”Vector” menyn vara borta.

Om du skriver in det ovanstående manuellt (rekommenderas) så är det viktigt att du har indrag efter for-looparna, annars fungerar det inte. Jag har provat att kopiera och klistra in koden ovan direkt i Pythonkonsolen och det fungerar för mig, men räkna inte med det.

Nyhet från Geosupportsystem , orginal inlägg

Lämna ett svar